Seminarul de contact se adresează organizațiilor active în domeniul educației adulților intersate de programul Erasmus+ și oportunitățile pe care acesta le poate aduce.
Obiectivele evenimentului: creșterea motivației în educația adulților, identificarea și eliminarea barierelor în învățarea pe tot parcursul vieții, profesionalizarea în acest domeniu.
Profilul candidatului:
- este membru al unei organizaţii active în domeniul educației adulților (publice sau private);
- este interesat să dezvolte viitoare proiecte internaționale (Erasmus+) în domeniul educației adulților, fiind obligatorie depunearea unui proiect la unul din termenele limită din 2019;
- are cunoştinţe avansate de limba engleză (scris, vorbit);
- are vârsta minimă de 18 ani.
Criterii de eligibilitate și selecţie:
- prioritate în selecție vor avea participanții care nu au mai beneficiat de finanțare TCA în perioada 1 ianuarie 2016- prezent;
- la momentul desfățurării evenimentului, participantul NU beneficiază de alt tip de finanțare Erasmus+, respectiv voluntar EVS sau student cu bursă Erasmus;
- capacitate de multiplicare, formare şi informare;
- experienţa în lucrul cu tinerii;
- motivaţie şi asteptări personale şi profesionale;
- distribuţie geografică;
- abilităţi lingvistice
Înscrierea se face prin completarea ACESTUI formular, semnarea, scanarea și transmiterea la adresa de e-mail: nicusor.ciobanu@anpcdefp.ro, Subject: Seminar Adult education, Luxemburg.
Data limită pentru înscriere este: 30 septembrie 2018, ora 23.59.
Rezultatele selecţiei vor fi comunicate tuturor candidaţilor de către Agenţia Naţională din Luxemburg.
Condiții de participare:
a. Numărul maxim de participanți din România: 2
b. Preselecția națională se realizează de către ANPCDEFP.
c. Selecția finală la nivel european se realizează de către Agenția Națională din Luxemburg.
NOTĂ:
1. Costurile de participare vor fi distribuite după cum urmează: costurile de transport vor fi acoperite de către ANPCDEFP pe bază de contract, în limita a 500 de euro, iar cele legate de subzistență (cazare și masă) de către organizatori.
2. Candidații selectați trebuie să-și avanseze sumele necesare acoperirii costurilor de transport până la locul de desfășurare a cursului, utilizând cel mai ieftin mijloc de transport: bilet de avion (clasă economic, low-cost), bilet de tren (clasa a II-a), autocar etc. Aceste costuri vor fi rambursate de ANPCDEFP în proporție de 95%.
3. Un procent de 5% din costurile de transport va fi perceput ca fiind cofinanţarea participantului la curs (și el va fi reținut din cheltuielile de transport, la decont).
4. Agenția Națională din Luxemburg va asigura costurile privind cazarea, masa participanților și costurile aferente programului de activităţi.