Forumul internațional Towards Collaborative Practice 2018 este o conferinţă trans-sectorială care explorează potenţialul lucrului cu tinerii în stimularea antreprenoriatului social şi a cooperării între diferite sectoare pentru a sprijini mai bine inovarea socială şi antreprenoriatul în rândul tinerilor din Europa. De asemenea, în cadrul forumului se va pune accent pe componenta dezvoltării durabile și a atitudinilor eco din cadrul activităților.
Informaţii detaliate referitoare la acest eveniment (descriere, obiective, profilul candidatului etc.) se pot accesa la următoarea adresă:
https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/towards-collaborative-practice-2018-forum-on-the-environmental-dimension-of-social-entrepreneurship.7404/
Înscrierea se face online prin completarea formularului de candidatură și transmiterea lui la adresa de e-mail: nicusor.ciobanu@anpcdefp.ro, până la data de 14 octombrie 2018.
Profilul candidatului:
- este membru al unei organizații/instituţii eligibile în programul Erasmus+ (lucrător/lider de tineret, manager de proiect, profesori, șamd);
- lucrează direct cu tineri cu oportunităţi reduse;
- este motivat să sprijine tinerii cu oportunităţi reduse prin dezvoltarea unor iniţiative de antreprenoriat social;
- deține cunoștințe avansate de limba engleză (scris, vorbit);
- are peste 18 ani.
Criterii de selecţie:
- capacitate de comunicare, informare şi formare;
- experienţa în lucrul cu tinerii cu risc de excludere;
- motivaţia de a dezvolta viitoare proiecte Erasmus+ de parteneriat strategic, axate pe includere;
- distribuţie geografică;
- abilităţi lingvistice.
Data limită pentru înscrierea online este: 14 octombrie 2018, ora 23.59.
Rezultatele selecţiei vor fi comunicate tuturor candidaţilor de către Agenţia Naţională din Spania până pe 8 martie 2016.
Condiții de participare:
a. Numărul maxim de participanți din România: 2
b. Preselecția națională se realizează de către ANPCDEFP.
c. Selecția finală la nivel european se realizează de către Agenția Națională din Ungaria.
NOTĂ:
1. Costurile de participare vor fi distribuite după cum urmează: costurile de transport vor fi acoperite de către ANPCDEFP pe bază de contract (grantul maxim acordat este de 500 de euro), iar cele legate de subzistență (cazare și masă) de către organizatori.
2. Candidații selectați trebuie să-și avanseze sumele necesare acoperirii costurilor de transport până la locul de desfășurare a cursului, utilizând cel mai ieftin mijloc de transport: bilet de avion (clasă economic, low-cost), bilet de tren (clasa a II-a), autocar etc. Aceste costuri vor fi rambursate de ANPCDEFP în proporție de 95%.
3. Un procent de 5% din costurile de transport va fi perceput ca fiind cofinanţarea participantului la curs (și el va fi reținut din cheltuielile de transport, la decont).
4. Agenția Națională din Ungaria va asigura costurile privind cazarea, masa participanților și costurile aferente programului de activități.