Atelier MobilitatE+, Tineret pentru organizații/instituții care lucrează cu tineri cu dizabilitățiConectează-ți comunitatea la lume!Acest atelier organizat în regim rezidențial face parte din oferta de formare a ANPCDEFP pentru organizaţiile sau instituțiile eligibile care lucrează cu tineri cu dizabilități și este susținut de membrii reţelei de formatori Erasmus+. Atelierul este dedicat dezvoltării de proiecte de mobilitate în cadrul programului European pentru educaţie, formare profesională şi tineret Erasmus+, domeniul Tineret. Cui i se adresează acest atelier?Acest atelier se adresează managerilor sau personalului din organizaţii sau instituţii care lucrează cu tineri cu dizabilități care NU au mai coordonat proiecte de mobilitate aprobate în România prin programul Erasmus+, domeniul Tineret. Atenție! Proiectele de voluntariat vor fi integrate din octombrie 2018 în cadrul Corpului European de Solidaritate. Atelierul MobilitatE+ este pentru cei care:
De ce acest atelier? Scopul atelierului este să ofere un cadru adecvat de interacțiune și sprijin personalizat în vederea finalizării etapei de proiectare și completării unui formular de candidatură pentru un proiect de mobilitate în cadrul programului Erasmus+. În cadrul atelierului alternează etapele de lucru individual pe formularul de candidatură cu etapele de discuții de grup și clarificare a întrebărilor specifice ale participanților. La finalul cursului participanții:
Ce teme se abordează în cadrul atelierului? Tematicile abordate pentru completarea formularului de candidatură sunt următoarele:
Atelierul durează 3 zile. Fiecare zi de atelier are 6 ore de lucru efectiv, împărțite în 4 sesiuni a câte 90 de minute. Care sunt criteriile de eligibilitate și selecție? Criteriile de eligibilitate:
Criterii de selecție:
NB: Vor avea prioritate reprezentanţii organizațiilor/instituțiilor care nu au mai coordonat niciun fel de proiecte Erasmus+. Alte condiții și recomandări pentru participare Nu vor fi aprobate candidaturile aflate în următoarele situații: - instituțiile nu fac parte din publicul țintă al acestui curs. - sunt identificate alte candidaturi identice cu acestea. - argumentarea și justificarea candidaturii sunt pentru un alt tip de atelier (ex. ParteneriatE+). - instituția a mai participat la ateliere de scriere destinate proiectelor de mobilitate Erasmus+. La selecție se va urmări prezența unui număr cât mai mare de organizații/instituții. Astfel participarea celei de a doua persoane din aceeași organizație/instituție este posibilă doar în cazul în care la termenul limită nu s-au înscris suficiente organizații/instituții reprezentate, regula generală fiind aceea de a selecta o singură persoană dintr-o organizație/instituție. Pentru ca obiectivele de învăţare să fie atinse, este recomandabil ca participantul să parcurgă secțiunile relevante din Ghidul Programului dedicate domeniului pe care se realizează atelierul și Apelul Național la Propuneri de Proiecte (disponibile AICI) și să urmeze instrucțiunile primite prin email de la formatori după selecția sa ca participant la atelier. Totodată este necesar să vină la atelier cu o bună înțelegere a nevoilor organizației/instituției sale și să reflecte aceste nevoi în formularul de încriere la atelier. Este foarte important ca aceste nevoi să fie discutate în etapa pregătirii înscrierii la atelier cu persoanele autorizate din organizație/instituție pentru a stabili prioritățile instituționale cărora li se va adresa proiectul de mobilitate Erasmus+. Rezultatele selecției vor fi publicate după finalizarea termenului limită în pagina evenimentului. Ce costuri presupune? Atelierul se organizează în regim rezidențial. Nu se percepe taxă de participare, iar costurile pentru cazare, masă și serviciile de formare sunt acoperite de ANPCDEFP - Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale. Se va sigura cazare începând cu seara zilei de 19 noiembrie 2019 până în dimineața zilei de 23 noiembrie 2019. Costurile pentru eventualul transport reprezintă cofinanțarea participantului. Alte informaţii La final se va elibera online un certificat de participare la curs DOAR participanţilor care îndeplinesc cumulat următoarele condiţii:
Certificatul se eliberează doar electronic de către ANPCDEFP, la cerere, după îndeplinirea condiţiilor de mai sus! Regulamentul general pentru protecția datelor (GDPR). Pentru asigurarea transparenței fondurilor folosite din bugetul Uniunii Europene participarea la acest atelier este condiționată de:
Adaugat de: Cornel Stinga
|
A fost lansat noul raport anual Erasmus+.
A fost publicat Apelul Național la propuneri de proiecte 2025.
A fost lansat noul raport anual Erasmus+.
A fost publicat Apelul Național la propuneri de proiecte 2025.