Te provocăm la soliDARitate, chiar și online!
De ce? Pentru a aduce laolaltă organizații din toată Europa active și interesate să dezvolte activități și proiecte de calitate prin Corpul European de Solidaritate. Evenimentul își propune să fie începutul unei comunități internaționale de actori pentru care solidaritatea este o stare de spirit iar ESC instrumentul prin care această stare este parte din realitatea noastră. Cine? Reprezentanți ai organizațiilor și grupurilor informale active în Corp. Conceptul evenimentului este dezvoltat în colaborare de către SALTO RC - ESC, alături de Agențiile Naționale din România și Polonia care gestionează acest program și o echipă de formatori internaționali. Cum? Un proces de învățare de tip blended în care învățarea este cu sens folosind atât instrumente online cât și întâlniri față în față. Accentul va pica pe co-creare. Începem cu un proces virtual în luna octombrie când te provocăm să vii alături de noi la trei evenimente online urmat de un eveniment față în față în România în luna noiembrie (în speranța că vom avea condiții sigure de organizare - în caz contrar vom continua online și ne vom întâlni anul viitor). Pentru evenimentul față în față vom avea un proces de selecție separat. Ceea ce ne propunem este să:
Ce se întâmplă în cele trei evenimente online? Trei evenimente în trei săptămâni a câte trei ore în care se va explora câte o temă plecând de la contextul actual (atât cel specific al programului cât și cel mai larg, dat de pandemie).
Primul eveniment este dedicat explorării conceptului de solidaritate și transformarea acestuia în contextul COVID-19, precum și care este rolul Corpului European de Solidaritate și cum îl poate realiza cât mai bine.
În cel de al doilea te provocăm la... comunitate. Abordăm solidaritatea în comunitatea ta locală, cum arată ea și cum pot contribui activitățile de program la aceasta.
În cel de al treilea eveniment mărim miza la solidaritate internațională. Ne concentrăm pe valoarea adăugată a cooperării internaționale în cadrul programului și cum facem trecerea de la a fi parte a comunității locale la a fi parte a solidarității internaționale. Limba de lucru este engleză. Fiecare eveniment începe la ora 10.00 CET și se încheie la ora 13.00 CET (orele 11.00 - 14.00 în România) Cum te înscrii? Mai multe detalii și formularul de înscriere este disponibil la https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/solidare-online.8777/ Termenul limită de înscriere este 6 27 septembrie 2020. Poți alege să te înscrii la unul, două sau toate cele trei evenimente online.
Adaugat de: Nicusor Ciobanu
|
A fost lansat noul raport anual Erasmus+.
A fost publicat Apelul Național la propuneri de proiecte 2025.
A fost lansat noul raport anual Erasmus+.
A fost publicat Apelul Național la propuneri de proiecte 2025.