proCES - certificat de calitate (voluntariat) pentru PROiecte în Corpul European de Solidaritate

Termen de înscriere
27 . 04 . 2021
Perioada
4 Mai 2021 - 24 Mai 2021
Loc desfăşurare
Jud. Caras-Severin, ONLINE, ONLINE
Organizator
Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale și rețeaua de formatori
Responsabil(i):
Tip eveniment
Curs
Înscriere la eveniment
Termenul de înscriere la eveniment a expirat.
570 Vizualizări

Vezi și știrea Hai în proCES, unde găsești link-uri către kitul de solidaritate crEȘTI SOLIDar, resursele de la prima ediție a proCESului și materialul de suport pentru evenimentul de lansare a cărei înregistrări este disponibilă mai jos
(temele discutate și momentul în care au fost discutate: 0:00 Intro / 1:10 De ce proCES / 3:35 Cum se întâmplă proCESul / 5:20 Perspectiva unui coach din proCESul anterior / 12.00 Când și unde se întâmplă proCESul 15.15 Schimbarea paradigmei de la management de proiect la management strategic la voluntariat/ 22.00 Ce facem cu proCESul de voluntariat și de ce este important să depuneți certificat de calitatate / 26.30 Despre planificare strategică / 28.40 Context de planificare strategică în Corpul European de Solidaritate / 30.00 Ce avem de făcut pentru planificare strategică / 31.45 Despre managementul schimbării și cum se face / 41.00 Exemplu de viziune strategică / 45.00 Întrebări și răspunsuri)

 

 

CE este proCES - certificare de voluntariat pentru PROiecte în Corpul European de Solidaritate)

Un eveniment online pentru a te acompania pas cu pas alături de un facilitator din rețeaua de formatori AN în vederea creionării viziunii organizației tale și încadrarea proiectelor de voluntariat în aceasta pentru scrierea formularului de certificare necesar pentru a obține finanțare în Corpul European de Solidaritate.

ce NU este proCES

Locul în care alții vor scrie proiectul pentru tine. Vei primi feedback și suport constant, dar activitatea efectivă de scriere este responsabilitatea ta.

O garanție că vei avea certificarea aprobată sau un punctaj mare. În schimb este spațiu în care poți scrie într-un mediu prietenos și eficient o propunere de certificare care să aibă o viziune în spate cu ghidaj din partea unor oameni cu experiență.

Un curs general de formare pentru scriere de proiecte, ci un eveniment aplicat dedicat DOAR celor care vor să depună proiecte pe bune și să se implice în activități de voluntariat.

pentru CINE este proCES

Pentru tine dacă reprezinți o organizație sau instituție care lucrează direct cu tineri și care intenționează să depună un solicitare ce certificare la următorul termen limită.

Pentru a crește capacitatea echipelor de proiect de a lucra aplicat, te încurajăm să te înscri alături de alți colegi ai tăi din echipa cu care lucrezi pentru elaborarea candidaturii (se vor aproba maxim 3 persoane per organizație). Totodată este important să aveți o viziune clară legată de modul în care doriți să vă dezvoltați orgizația și comunitate prin Corpul European de Solidaritate.

CUM se desfășoară proCESul

Pe parcursul a opt zile în care propunerea de proiect și viziunea și formularul vor fi abordate pas cu pas, astfel încât la finalul proCESului să ai un formular de certificare gata completat. 

În acest sens vei beneficia de un mix de activități interactive bazat pe următoarele componente:

  • o primă zi pentru setarea contextului (în data de 4 mai)
  • o serie de pastile tematice care te vor ajuta să înțelegi cum anume trebuie abordate și cum să completezi cele mai importante câmpuri din formular
  • coaching din partea unui facilitator care vă va acompania și vă va oferi feedback personalizat care să te ajute pe tine și echipa ta să revizuiești viziunea și completarea formularului (calendarul de întâlniri se decide de comun acord)
  • o zi de încheiere pentru ultimele retușuri și lecții învățate (în data de 24 mai)
  • corelarea dintre logica formularului (și secțiunile acestuie), logica scrierii unei certificări și logica prin care acordă punctaj așa cum este menționată în Ghidul Programului.

Activitățile tematice și de coaching vor fi organizate pe parcursul a trei module de două zile cu pauze între ele pentru a vă permite să absorbiți mai bine informația după cum urmează:

  • modulul 1 în zilele de 6-7 mai
  • modulul 2 în zilele de 13-14 mai
  • modulul 3 în zilele de 20-21 mai

Care sunt criteriile de eligibilitate și selecție?

Criteriile de eligibilitate:

  • candidatul are minim 18 ani și reprezintă o organizație eligibilă pentru proiectele de voluntariat Corpului European de Solidaritate ;
  • formularul de candidatură la eveniment este trimis până la termenul limită;
  • formularul de candidatură este completat corespunzător la toate secțiunile obligatorii;
  • candidatul îşi asumă declaraţia pe proprie răspundere (se găseşte la ultimul punct din formularul de candidatură pentru acest atelier);
  • candidatul se înscrie în nume personal (nu vor fi acceptate candidaturile făcute prin intermediul contului online al altei persoane sau al asociației).

Criterii de selecție:

  • justificarea motivației de a participa la curs;
  • justificarea motivației de a depune un proiect;
  • calitatea răspunsurilor din formularul de candidatură;
  • calitate viziunii organizaționale;
  • maxim 3 persoane per organizație (care vor lucra împreună la aceeași idee de candidatură pentru certificare).

Pentru ca atelierul să poată fi organizat este necesar un număr de minim 10 participanți. 

Vă încurajăm să vă înscrieți mai multe persoane din aceeași organizație care dorește să dezvolte o candidatură pentru obținerea certificării. Acest lucru va aduce un plus valoare proiectării viziunii pe care puneți în practică în organizație și în comunitate și veți putea lucra împreună în acest sens pentru a transpune în certicatul de calitate. În cazul în care participă mai mult de 3 persoane din partea aceleaiași organizații, ANPCDEFP își rezervă dreptul de a limita acest număr participanți pentru a da ocazia cât mai multor organizații să participe.

Cadrul necesar pentru participarea la atelierul online:

  • asigură-te că verifici mailul în ziua anterioară începerii cursului, acolo vei primi și link-ul de înregistrare pentru platforma online și parola;
  • asigură-te că spațiul în care te vei afla în timpul sesiunilor este unul liniștit, fără zgomote sau împărțit cu alte persoane care au activități perturbatoare în același timp;
  • asigură-te că poți avea o conexiune optimă/ stabilă la internet;
  • asigură-te că poți aloca timpul corect pentru sesiuni. Chiar dacă este un atelier online, trebuie să fii prezent și activ pe platforma indicată în orele de atelier;
  • asigură-te că ai acces la aparatura indicată: laptop/ computer/tabletă, căști cu microfon + smartphone. În unele momente se va lucra în același timp pe laptop și smartphone, iar căștile asigură un spațiu fonic mai curat;
  • asigură-te că poți susține un comportament adecvat în timpul orelor online (ex: nu lucrăm alte sarcini online, nu facem alte activități în același timp).

Tipurile de platforme care se vor folosi: ZOOM, Padlet, Mentimeter. Persoanele selectate vor primi mai multe detalii cu privire la accesul pe platforme și detaliile tehnice.

Alte condiții și recomandări pentru participare

Nu vor fi aprobate candidaturile aflate în următoarele situații:

  • sunt identificate alte candidaturi identice cu acestea;
  • argumentarea și justificarea candidaturii sunt pentru un alt tip de atelier (ex. Erasmus+).

Recomandări:

  • De citit Ghidul Programului Corpul European de Solidaritate și Apelul național la propuneri pentru proiecte disponibile AICI;
  • De identificat nevoile organizației și ale comunității tale și identificat viziunea organizațională pentru a răspunde acestor nevoi;
  • De urmat instrucțiunile primite prin email de la formatori după ce ai fost selectat să participi la eveniment.

Rezultatele selecției vor fi publicate după finalizarea termenului limită în pagina evenimentului.

Ce costuri presupune?

Nu se percepe taxă de participare, iar costurile serviciile de formare și licențe pentru folosirea instrumentelor online sunt acoperite de ANPCDEFP - Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

 

Alte informaţii

La final se va elibera online un certificat de participare la curs DOAR participanţilor care îndeplinesc cumulat următoarele condiţii:

  • au fost prezenţi la cel puţin  la sesiunea de familiarizare cu spațiul online, și cel puțin 75% din orele de activități;
  • au completat formularul de evaluare online în termen de maxim o săptămână de la încheierea atelierului;
  • au depus o candidatură pentru un proiect de tipul celui căruia i-a fost dedicat atelierul.

Certificatul se eliberează doar electronic de către ANPCDEFP, la cerere, după îndeplinirea condiţiilor de mai sus!

Regulamentul general pentru protecția datelor (GDPR).

Pentru asigurarea transparenței fondurilor folosite din bugetul Uniunii Europene participarea la acest atelier este condiționată de:
- Asumarea participării dumneavoastră pe parcursul întregului eveniment, cu excepția cazurilor de forță majoră.
- Acordul dumneavoastră de a  fi înregistrat, fotografiat și filmat în timpul evenimentului și acordul ca aceste materiale să fie publicate în scopuri legate de promovarea și diseminarea rezultatelor, fără a afecta însă imaginea personală sau instituțională (cu excepția cazurilor justificate în care se solicită expres să nu apăreți în aceste materiale).
- Acordul de a fi procesate și prelucrate datele dumneavoastră personale în vederea organizării evenimentului și comunicării legate de acesta.
- Acordul dumneavoastră de a fi contactat prin email sau telefon de către organizatorii evenimentului sau de eventualii auditori.
- Acordul de a fi publicat numele dumneavoastră pe pagina evenimentului la finalizarea procesului de selecție



Adaugat de: Cornel Stinga
Termen de înscriere
27 . 04 . 2021
Perioada
4 Mai 2021 - 24 Mai 2021
Loc desfăşurare
Jud. Caras-Severin, ONLINE, ONLINE
Organizator
Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale și rețeaua de formatori
Responsabil(i):
Tip eveniment
Curs
Înscriere la eveniment
Termenul de înscriere la eveniment a expirat.
570 Vizualizări
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
26 Februarie 2025 - 2 Martie 2025
Loc desfăşurare
Austria
Perioada:
21 Ianuarie 2025 - 26 Ianuarie 2025
Loc desfăşurare
Bulgaria
ULTIMELE ştiri
28 Noiembrie 2024

Formularele pentru acțiunile Erasmus+ 2025 sunt disponibile

22 Noiembrie 2024

Viitorul? Nu ne este prezis. Ni-l alegem. Tu ce alegi?

ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
26 Februarie 2025 - 2 Martie 2025
Loc desfăşurare
Austria
Perioada:
21 Ianuarie 2025 - 26 Ianuarie 2025
Loc desfăşurare
Bulgaria
ULTIMELE ştiri
28 Noiembrie 2024

Formularele pentru acțiunile Erasmus+ 2025 sunt disponibile

22 Noiembrie 2024

Viitorul? Nu ne este prezis. Ni-l alegem. Tu ce alegi?

 
Acest site foloseşte cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Mai multe informații aici.