Scopul principal al evenimentului este de a crește competențele în rândul lucrătorilor de tineret care își doresc să ofere activități incluzive în munca lor cu tinerii.
Totodată, unul dintre obiective este de a oferi un instrument concret și practic pentru implicarea participării tinerilor cu dizabilități și a condițiilor de sănătate.
Organizatorii vor lansa și introduce și un instrument-suport pentru organizațiile deschise să lucreze cu tineri cu dizabilități și probleme de sănătate, dar care nu au o experiență în proiecte internaționale.
Informaţii suplimentare cu privire la curs se găsesc la următoarea adresă:
SALTO-YOUTH - European Training Calendar - Empower inclusiv-ability
Înscrierea se face online prin completarea formularului de candidatură de AICI.
https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/application-procedure/9848/application/
Profilul candidatului:
- reprezintă o organizaţie/instituţie care lucrează direct cu tineri: lucrător de tineret, lider în organizații de tineret, cu specific incluziv;
- este interesat să dezvolte viitoare proiecte internaționale (Erasmus+) în domeniul tineretului;
- are cunoştinţe avansate de limba engleză (scris, vorbit);
- are vârsta minimă de 18 ani.
Criterii de eligibilitate și selecţie:
- prioritate în selecție vor avea participanții care nu au mai beneficiat de finanțare TCA în perioada 1 ianuarie 2020- prezent;
- capacitate de multiplicare, formare şi informare;
- experienţa în lucrul cu tinerii;
- motivaţie şi asteptări personale şi profesionale;
- distribuţie geografică;
- abilităţi lingvistice.
Data limită pentru înscrierea online este: 26 septembrie 2021.
Rezultatele selecţiei vor fi comunicate tuturor candidaţilor de către Agenţia Naţională din Islanda.
NOTĂ:
1. Costurile de participare vor fi distribuite după cum urmează: costurile de transport vor fi acoperite de către ANPCDEFP pe bază de contract (grantul maxim acordat este de 500 de euro), iar cele legate de subzistență (cazare și masă) de către organizatori.
2. Candidații selectați trebuie să-și avanseze sumele necesare acoperirii costurilor de transport până la locul de desfășurare a cursului, utilizând cel mai ieftin mijloc de transport: bilet de avion (clasă economic, low-cost), bilet de tren (clasa a II-a), autocar etc. Aceste costuri vor fi rambursate de ANPCDEFP în proporție de 95%.
3. Un procent de 5% din costurile de transport va fi perceput ca fiind cofinanţarea participantului la curs (și el va fi reținut din cheltuielile de transport, la decont).
4. Agenția Națională din Islanda va asigura costurile privind cazarea, masa participanților și costurile aferente programului de activități.
5. IMPORTANT- în actualul context cauzat de pandemia cu virusul COVID-19 toate coordonatele pot suferi modificări, inclusiv amânarea sau anularea evenimentului. Vă rugăm să consultați mai multe informații AICI.