Această activitate este cea de-a doua inițiativă din seria de activități dedicate rețelelor de Ambasadori/Alumni Erasmus+ coordonate de către Agenția Națională Erasmus+ din Italia și își propune constituirea unui grup integrat de persoane interesate și pregătite să disemineze - în rândul elevilor, profesorilor și adulților - oportunitățile oferite de programul Erasmus+, dar și să sprijine construirea unui sentiment comun de apartenență la valorile europene.
Rezultatele previzionate pentru această serie LTA (Long Term Activities) sunt:
- Consolidarea identității europene și a sentimentului de apartenență europeană prin intermediul angajamentului civic;
- Crearea de sinergii între rețelele de Alumni/Ambasadori Erasmus pentru a îmbunătăți comunicarea și promovarea oportunităților din programul Erasmus+;
- Încurajarea participării organizațiilor fără experiență anterioară prin intermediul experiențelor Erasmus din viața reală;
- Conștientizarea în cadrul rețelei cu privire la rolul activ al cetățeniei UE în tranziția ecologică și digitală și pentru promovarea includerii persoanelor cu oportunități reduse în viitoarele activități.
Înscrierea se face online prin completarea acestui formular de candidatură până la data de 14 noiembrie 2022, 23:59.
Profilul candidatului:
- membru al rețelei naționale de Ambasadori Erasmus+, informații AICI;
- este interesat să realizeze viitoare inițiative de promovare a oportunităților și beneficiilor participării în cadrul programului Erasmus+;
- are cunoştinţe avansate de limba engleză (scris, vorbit);
- are vârsta minimă de 18 ani.
Criterii de eligibilitate și selecţie:
- prioritate în selecție vor avea participanții care nu au mai beneficiat de finanțare TCA în perioada decembrie 2021- prezent;
- capacitate de multiplicare, formare şi informare;
- experienţa în activitățile specifice de participare;
- motivaţie şi asteptări profesionale și personale;
- distribuţie geografică;
- abilităţi lingvistice.
Ce trebuie știut:
a. Numărul maxim de participanți din România: 3
b. Preselecția națională se realizează de către ANPCDEFP.
c. Selecția finală la nivel european se realizează de către Agenția Națională din Italia.
Alte informații:
1. Costurile de participare vor fi distribuite după cum urmează: costurile de transport și cele legate de subzistență (cazare pentru 3 nopți) vor fi acoperite de către ANPCDEFP pe bază de contract, iar cele legate de masă de către organizatori.
2. Candidații selectați trebuie să-și avanseze sumele necesare acoperirii costurilor de transport până la locul de desfășurare a cursului, utilizând cel mai ieftin mijloc de transport: bilet de avion (clasă economic, low-cost), bilet de tren (clasa a II-a), autocar etc, precum și cele de cazare Aceste costuri vor fi rambursate de ANPCDEFP în proporție de 95%.
3. Un procent de 5% din costurile de transport va fi perceput ca fiind cofinanţarea participantului la curs (și el va fi reținut din cheltuielile de transport, la decont).
4. Agenția Națională din Italia va asigura costurile privind masa participanților și costurile aferente programului de activități.
5. IMPORTANT- în actualul context cauzat de pandemia cu virusul COVID-19 toate coordonatele pot suferi modificări, inclusiv amânarea sau anularea evenimentului.