Seminarul TOGETHER! - INCLUSIVE CLASSROOM AND DIGITALLY SUPPORTED LEARNING prezintă modalități de utilizare a TIC (Tehnologia Informației și a Comunicațiilor) ca instrument în educația socio-emoțională și în crearea de conținut digital pentru predare și învățare în mod creativ. Seminarul va prezenta metode utilizate în învățământul primar și secundar din Finlanda privind instrumentele digitale și pedagogia și va oferi profesorilor și experților în educație ocazia de a face schimb de opinii pe această temă.
Abordarea constantă propusă pe tot parcursul evenimentului va fi aceea conform căreia competența digitală este un drept al fiecărui elev și prezintă modul în care TIC poate fi utilizată pentru comunicarea cu și între elevi, dar și în potențarea unor aspecte precum creativitatea, spiritul de echipă, capacitatea de acțiune și spiritul critic. Totodată, un accent se va pune pe educația incluzivă și modele internaționale pe această tematică.
Agenda completă și mai multe informații pot fi găsite pe pagina apelului, AICI.
Profilul candidatului:
- reprezintă o unitate de învățământ preuniversitar și predă elevilor cu vârsta între 6 și 15 ani;
- deține experiență în educația incluzivă;
- este interesat să dezvolte viitoare proiecte internaționale (Erasmus+), fiind obligatorie depunerea unui proiect Erasmus+ la unul din termenele viitoare 2023;
- are cunoştinţe avansate de limba engleză (scris, vorbit).
Criterii de eligibilitate și selecţie:
- prioritate în selecție vor avea participanții care nu au mai beneficiat de finanțare TCA în perioada 1 ianuarie 2021- prezent;
- capacitate de multiplicare, formare şi informare;
- experienţa în TIC și educația incluzivă;
- motivaţie şi asteptări personale şi profesionale;
- distribuţie geografică;
- abilităţi lingvistice.
Înscrierea se face online prin completarea formularului de candidatură de AICI, fiind necesară crearea prealabilă a unui cont pe platforma SaltoET.
Data limită pentru înscrierea online este: 3 februarie 2023, ora 23:59.
Ce trebuie știut:
a. Numărul maxim de participanți din România: 3
b. Preselecția națională se realizează de către ANPCDEFP.
c. Selecția finală la nivel european se realizează de către Agenția Națională din Finlanda.
Alte informații:
1. Costurile de participare vor fi distribuite după cum urmează: costurile de transport vor fi acoperite de către ANPCDEFP pe bază de contract (grantul maxim acordat este de 500 de euro), iar cele legate de subzistență (cazare și masă) de către organizatori.
2. Candidații selectați trebuie să-și avanseze sumele necesare acoperirii costurilor de transport până la locul de desfășurare a cursului, utilizând cel mai ieftin mijloc de transport: bilet de avion (clasă economic, low-cost), bilet de tren (clasa a II-a), autocar etc. Aceste costuri vor fi rambursate de ANPCDEFP în proporție de 95%.
3. Un procent de 5% din costurile de transport va fi perceput ca fiind cofinanţarea participantului la curs (și el va fi reținut din cheltuielile de transport, la decont).
4. Agenția Națională din Finlanda va asigura costurile privind cazarea, masa participanților și costurile aferente programului de activități.
5. IMPORTANT- în actualul context cauzat de pandemia cu virusul COVID-19 toate coordonatele pot suferi modificări, inclusiv amânarea sau anularea evenimentului.