Anul European al Tineretului a evidențiat importanța tinerilor în construirea unui viitor mai bun - mai prietenos cu mediul, mai favorabil incluziunii și mai digital.
Totodată, nu trebuie să uităm că pandemia a accelerat învățarea online în sectorul tineretului. În acest context, platforma de învățare online HOP a fost un instrument important pentru Agențiile Naționale, SALTO și organizațiile de tineret pentru a continua să ofere oportunități de învățare pentru tineri și lucrători de tineret în timpul pandemiei. Iar ceste oportunități continuă să existe și sunt în creștere, chiar și după pandemie.
Obiectiv seminarului "Online Learning" in European Year of Youth este să reunească diferite părți interesate de învățarea online pentru a explora și a crește calitatea acesteia pentru sectorul tineretului.
Informații complete pot fi găsite aici: http://trainings.salto-youth.net/10961
Profilul candidatului:
- lucrător de tineret, formator, facilitator, cu experiență în activitățile online de învățare;
- prioritate în selecție vor avea participanții care nu au mai beneficiat de finanțare TCA în perioada 1 ianuarie 2022- prezent;
- la momentul desfășurării evenimentului, participantul NU beneficiază de alt tip de finanțare Erasmus+/ESC, respectiv nu este voluntar ESC sau student cu bursă Erasmus;
- capacitate de multiplicare, formare şi informare;
- experienţa în lucrul cu tinerii;
- motivaţie şi asteptări personale şi profesionale;
- distribuţie geografică;
- abilităţi lingvistice, limba engleză fiind cea de desfășurare a evenimentului.
Înscrierea se face online prin completarea formularului de candidatură (este necesară în prealabil înregistrarea pe site-ul SALTO-Youth) de AICI.
Data limită pentru înscriere este: 17 februarie 2023.
Rezultatele selecţiei vor fi comunicate tuturor candidaţilor de către Agenţia Naţională din Grecia.
Ce trebuie știut:
a. Numărul maxim de participanți din România: 2
b. Preselecția națională se realizează de către ANPCDEFP.
c. Selecția finală la nivel european se realizează de către Agenția Națională din Grecia.
Alte informații:
1. Costurile de participare vor fi distribuite după cum urmează: costurile de transport vor fi acoperite de către ANPCDEFP pe bază de contract (grantul maxim acordat este de 500 de euro), iar cele legate de subzistență (cazare și masă) de către organizatori.
2. Candidații selectați trebuie să-și avanseze sumele necesare acoperirii costurilor de transport până la locul de desfășurare a cursului, utilizând cel mai ieftin mijloc de transport: bilet de avion (clasă economic, low-cost), bilet de tren (clasa a II-a), autocar etc. Aceste costuri vor fi rambursate de ANPCDEFP în proporție de 95%.
3. Un procent de 5% din costurile de transport va fi perceput ca fiind cofinanţarea participantului la curs (și el va fi reținut din cheltuielile de transport, la decont).
4. Agenția Națională din BGrecia va asigura costurile privind cazarea, masa participanților și costurile aferente programului de activități.
5. IMPORTANT- în actualul context cauzat de pandemia cu virusul COVID-19 toate coordonatele pot suferi modificări.