Acest seminar de contact se va axa pe modul în care oportunitățile din programul Erasmus+ pot sprijini practicienii din domeniul educației timpurii în îmbunătățirea dezvoltării lor profesionale.
Participanții vor explora modul în care mobilitățile personalului îi pot inspira și stimula în activitățile lor și se vor bucura de învățarea reciprocă, schimburi de idei, crearea de rețele și explorarea oportunităților de finanțare.
Activitățile practice și atelierele de lucru vor fi conduse de un lector și facilitator din sectorul educație timpurie care a creat soluții inovatoare și creative pentru practicile specifice acestui sector.
Seminarul include, de asemenea, o sesiune dedicată creării de rețele și planificării cooperării viitoare în contextul programului Erasmus+.
Activitățile practice vor oferi participanților modalități de explorare a abordărilor europene în practicile CE, a noilor rețele și concepte de proiecte, precum și a oportunităților de finanțare oferite în cadrul proiectelor de mobilitate Erasmus+.
Participanții vor dobândi noi cunoștințe, idei și motivație pentru a utiliza oportunitățile de finanțare Erasmus+ pentru DPC.
Informații suplimentare se găsesc pe pagina apelului, aici: https://salto-et.net/events/show/IE01_0492_THO_2023
Înscrierea se face online prin completarea formularului de candidatură (este necesară în prealabil înregistrarea pe site-ul SALTO ET) de AICI.
Profilul candidatului:
- reprezintă o unitate de învățământ preșcolar fără experiență anterioară în programul Erasmus+;
- este interesat să dezvolte viitoare proiecte internaționale (Erasmus+), fiind obligatorie depunearea unui proiect Erasmus+/Acreditare la unul din termenele limită din 2023/2024;
- are cunoştinţe avansate de limba engleză (scris, vorbit);
- are vârsta minimă de 18 ani.
Criterii de eligibilitate și selecţie:
- prioritate în selecție vor avea participanții care nu au mai beneficiat de finanțare TCA în perioada decembrie 2021- prezent;
- la momentul desfășurării evenimentului, participantul NU beneficiază de alt tip de finanțare Erasmus+, respectiv nu este voluntar ESC sau student cu bursă Erasmus;
- capacitate de multiplicare, formare şi informare;
- experienţa în lucrul cu tinerii;
- motivaţie şi asteptări profesionale și personale;
- distribuţie geografică;
- abilităţi lingvistice.
Data limită pentru înscrierea online este: 12 22 mai 2023.
Ce trebuie știut:
a. Numărul maxim de participanți din România: 3.
b. Preselecția națională se realizează de către ANPCDEFP.
c. Selecția finală la nivel european se realizează de către Agenția Națională din Irlanda.
Alte informații:
1. Costurile de participare vor fi distribuite după cum urmează: costurile de transport vor fi acoperite de către ANPCDEFP pe bază de contract (grantul maxim acordat este de 500 de euro), iar cele legate de subzistență (cazare și masă) de către organizatori.
2. Candidații selectați trebuie să-și avanseze sumele necesare acoperirii costurilor de transport până la locul de desfășurare a cursului, utilizând cel mai ieftin mijloc de transport: bilet de avion (clasă economic, low-cost), bilet de tren (clasa a II-a), autocar etc. Aceste costuri vor fi rambursate de ANPCDEFP în proporție de 95%.
3. Un procent de 5% din costurile de transport va fi perceput ca fiind cofinanţarea participantului la curs (și el va fi reținut din cheltuielile de transport, la decont).
4. Agenția Națională din Irlanda va asigura costurile privind cazarea, masa participanților și costurile aferente programului de activități.
5. IMPORTANT- în actualul context internațional, toate coordonatele pot suferi modificări, inclusiv amânarea sau anularea evenimentului.