ce este START - Sportul pentu Toți - Atelier de pRoiecTe?
- Un atelier de scriere de proiecte pentru organizațiile care doresc să depună o candidatură pentru un proiect ce vizează Acțiunea Sport - mobilitatea personalului în domeniului sportului, în cadrul programului Erasmus+.
- Locul unde vei primi suportul necesar scrierii unei candidaturi și feedback personalizat pentru ideile tale. Suportul oferit se concretizează prin cursul online de 3 zile și o serie de sesiuni de coaching online din partea unui facilitator care te va acompania și îți va oferi feedback personalizat care să te ajute pe tine și echipa ta să revizuiești viziunea și completarea formularului de candidatură în zilele care vor urma cursului de formare.
- Un eveniment prin care poți oferi celor care lucrează în organizația voastră, pentru a desfășura activități sportive de masă, oportunitatea unei mobilități în altă țară în care să descopere noi practici sau să beneficieze de formare.
ce NU este START?
- Locul în care alții vor scrie proiectul pentru tine. Vei primi feedback și suport constant, dar activitatea efectivă de scriere este responsabilitatea ta.
- O garanție că vei avea proiectul aprobat sau un punctaj mare. În schimb este spațiul în care poți scrie într-un mediu prietenos și eficient o propunere de proiect care să aibă o viziune, cu ghidaj din partea unor oameni cu experiență.
- Un curs general de formare pentru scriere de proiecte, ci un eveniment aplicat, dedicat DOAR celor care vor să depună proiecte pe bune și să implice persoanal plătit sau voluntar care realizează activități sportive de masă.
pentru CINE este START?
- Pentru tine dacă reprezinți o organizație, instituție sau club sportiv implicat în promovarea sportului de masă și care intenționează să depună o candidatură de proiect la următorul termen limită (20 februarie 2024).
- Pentru a crește capacitatea echipelor de proiect de a lucra aplicat, te încurajăm să te înscrii alături de alți colegi ai tăi din echipa cu care lucrezi pentru elaborarea candidaturii (se vor aproba maxim 2 persoane per organizație și ambele persoane trebuie să aplice, cu candidaturi individuale). Totodată este important să aveți o viziune clară legată de modul în care doriți să implicați personalul organizației voastre (plătiti sau voluntar) prin Programul Erasmus+.
Care sunt criteriile de eligibilitate și selecție?
Criteriile de eligibilitate
- candidatul are minim 18 ani și reprezintă o organizație eligibilă pentru mobiltățile sportive din cadrul programului Erasmus+;
- formularul de candidatură la eveniment este trimis până la termenul limită;
- formularul de candidatură este completat corespunzător la toate secțiunile obligatorii;
- candidatul îşi asumă declaraţia pe proprie răspundere (se găseşte la ultimul punct din formularul de candidatură pentru acest atelier);
- candidatul se înscrie în nume personal (nu vor fi acceptate candidaturile făcute prin intermediul contului online al altei persoane sau al asociației).
Criterii de selecție
- justificarea motivației de a participa la eveniment;
- justificarea motivației de a depune un proiect;
- calitatea răspunsurilor din formularul de candidatură;
- calitate viziunii organizaționale;
- maxim 2 persoane per organizație, care vor lucra împreună la aceeași idee de proiect (ambele persoane trebuie să aplice, cu candidaturi individuale).
Condiții logistice
- Activitatea de formare va avea loc online.
- Zilele efective de lucru sunt 15, 16, 17 ianuarie 2024.
- Nu se percepe taxă de participare, iar costurile aferente serviciilor de formare și licențe pentru folosirea instrumentelor online sunt acoperite de ANPCDEFP.
- Pentru ca evenimentul să poată fi organizat este necesar un număr de minim 10 participanți. Prezența la eveniment este obligatorie pe toată durata acestuia.
- Vă încurajăm să vă înscrieți individual mai multe persoane din aceeași organizație care dorește să dezvolte o candidatură pentru mobiltățile sportive din cadrul programului Erasmus+. Acest lucru va aduce un plus valoare proiectării viziunii pe care o puneți în practică în organizație și în comunitate și veți lucra împreună pentru a o transpune într-un proiect de calitate. În cazul în care se înscriu mai mult de 2 persoane din partea aceleiași organizații, ANPCDEFP își rezervă dreptul de a limita acest număr de participanți pentru a da ocazia cât mai multor organizații să participe.
Alte condiții și recomandări pentru participare
Nu vor fi aprobate candidaturile aflate în următoarele situații:
- sunt identificate alte candidaturi identice cu acestea;
- argumentarea și justificarea candidaturii sunt pentru un alt tip de atelier
Recomandări:
- De citit secțiunile relevante din Ghidul Programului Erasmus+ și Apelul național la propuneri pentru proiecte;
- De identificat nevoile organizației și a personalului implicat în activități sportive de masă;
- De clarificat viziunea organizațională pentru a răspunde acestor nevoi;
- De urmat instrucțiunile primite prin email de la formatori după ce ați fost selectat să participați la eveniment.
Rezultatele selecției vor fi publicate după finalizarea termenului limită în pagina evenimentului.
Pentru asigurarea transparenței fondurilor folosite din bugetul Uniunii Europene participarea la acest atelier este condiționată de:
- Asumarea participării pe parcursul întregului eveniment, cu excepția cazurilor de forță majoră.
- Acordul de a fi înregistrat, fotografiat și filmat în timpul evenimentului și acordul ca aceste materiale să fie publicate în scopuri legate de promovarea și diseminarea rezultatelor, fără a afecta însă imaginea personală sau instituțională (cu excepția cazurilor justificate în care se solicită expres să nu apăreți în aceste materiale).
- Acordul de a fi procesate și prelucrate datele personale în vederea organizării evenimentului și comunicării legate de acesta.
- Acordul de a fi contactat prin email sau telefon de către organizatorii evenimentului sau de eventualii auditori.
- Acordul de a fi publicat numele pe pagina evenimentului la finalizarea procesului de selecție.