Sustenabilitatea și practicile ecologice reprezintă una dintre principalele priorități orizontale ale programului Erasmus+. Prin acest seminar dorim să reunim participanți din sectorul SCH și VET care sunt interesați de dezvoltarea durabilă și consideră că acesta este un subiect important și care au început deja sau intenționează să adopte o abordare sustenabilă pentru proiectele și/sau instituțiile lor.
Seminarul va oferi exemple de bune practici ale parteneriatelor pentru cooperare Erasmus+ care au un impact mai profund la nivel individual, precum și la nivel organizațional. În timpul seminarului, participanții își pot împărtăși bunele practici, pot fi inspirați de alții și pot crea rețele.
Agenda completă și mai multe informații pot fi găsite pe pagina apelului, AICI.
Profilul candidatului:
- reprezentanți din sectoarele educație școlară, formare profesională CU EXPERIENȚĂ anterioară în programul Erasmus+, KA2;
- este interesat să dezvolte inițiative și proiecte de mediu la nivel organizaționale;
- este interesat să dezvolte viitoare proiecte internaționale (Erasmus+), fiind obligatorie depunerea unui proiect Erasmus+ la unul din termenele viitoare 2024/2025;
- are cunoştinţe avansate de limba engleză (scris, vorbit).
Criterii de eligibilitate și selecţie:
- prioritate în selecție vor avea participanții care nu au mai beneficiat de finanțare TCA în perioada decembrie 2022 - prezent;
- capacitate de multiplicare, formare şi informare;
- motivație pentru organizarea de activități și proiecte de mediu;
- motivaţie şi asteptări personale şi profesionale;
- distribuţie geografică;
- abilităţi lingvistice.
Înscrierea se face online prin completarea formularului de candidatură de AICI. (este nevoie de crearea unui cont pe platforma SaltoET)
Data limită pentru înscrierea online este: 15 februarie 2024, ora 23:59.
Ce trebuie știut:
a. Numărul maxim de participanți din România: 2
b. Preselecția națională se realizează de către ANPCDEFP.
c. Selecția finală la nivel european se realizează de către Agenția Națională din Slovacia.
Alte informații:
1. Costurile de participare vor fi distribuite după cum urmează: costurile de transport vor fi acoperite de către ANPCDEFP pe bază de contract (grantul maxim acordat este de 500 de euro), iar cele legate de subzistență (cazare și masă) de către organizatori.
2. Candidații selectați trebuie să-și avanseze sumele necesare acoperirii costurilor de transport până la locul de desfășurare a cursului, utilizând cel mai ieftin mijloc de transport: bilet de avion (clasă economic, low-cost), bilet de tren (clasa a II-a), autocar etc. Aceste costuri vor fi rambursate de ANPCDEFP în proporție de 95%.
3. Un procent de 5% din costurile de transport va fi perceput ca fiind cofinanţarea participantului la curs (și el va fi reținut din cheltuielile de transport, la decont).
4. Agenția Națională din Slovacia va asigura costurile privind cazarea, masa participanților și costurile aferente programului de activități.