Cursul de formare „Burn the Bias” va fi un mediu sigur și de sprijin în care vei porni într-o călătorie de autocunoaștere și reflecție critică. Explorează noțiunea de ”prejudecată” și examinează impactul acesteia asupra excluderii și discriminării în domeniul lucrului cu tinerii.
De ce acest curs? Prin confruntarea cu identități complexe și prin recunoașterea impactului prejudecăților subconștiente, vei dobândi instrumentele necesare pentru a promova în mod activ incluziunea în activitatea ta și în comunitate. Vor fi utilizate metode de educație non-formală, cum ar fi învățarea experiențială, reflecția individuală și de grup, pentru a da posibilitatea creării unui mediu favorabil incluziunii, care valorizează diversitatea, respectă individualitatea și promovează egalitatea de șanse pentru toți tinerii.
Obiectivele cursului:
BINE DE ȘTIUT! În timpul cursului de formare, vor fi abordate subiecte precum marginalizarea, discriminarea și inegalitatea. Pentru mulți dintre noi, aceste subiecte aduc în prim-plan sentimente inconfortabile și amintiri dureroase - pentru că am fost victime, martori și/sau (adesea involuntari) autori ai discriminării. Confruntarea cu nedreptatea îndreptată spre noi sau spre cei dragi poate fi la fel de dureroasă precum realizarea că noi înșine am fost - fără să vrem și fără să știm - cei care am rănit alți oameni din cauza prejudecăților noastre. Cursul îi invită pe participanți într-un spațiu în care pot privi aceste părți provocatoare din ei înșiși și îi încurajează să fie deschiși la toate emoțiile pe care le poate aduce această călătorie. Această activitate și locul de desfășurare sunt accesibile persoanelor cu dizabilități. Informații detaliate cu privire la curs (scop, obiective, profilul participantului) se găsesc aici: http://trainings.salto-youth.net/12030 Înscrierea se face online prin completarea formularului de candidatură (este necesară în prealabil înregistrarea pe site-ul SALTO-Youth), respectiv AICI.
Profilul candidaților:
Criterii de eligibilitate și selecţie:
Data limită pentru înscriere este: 15 martie 2024. Rezultatele selecţiei vor fi comunicate tuturor candidaţilor de către organizatori.
Condiții de participare: Numărul maxim de participanți din România: 2 Preselecția națională se realizează de către ANPCDEFP. Selecția finală la nivel european se realizează de către Agenția Națională din Suedia.
NOTĂ: Costurile de participare vor fi distribuite după cum urmează: costurile de transport vor fi acoperite de către ANPCDEFP pe bază de contract, în limita a 500 de euro, iar cele legate de subzistență (cazare și masă) de către organizatori. Candidații selectați trebuie să-și avanseze sumele necesare acoperirii costurilor de transport până la locul de desfășurare a evenimentului, utilizând cel mai ieftin mijloc de transport: bilet de avion (clasă economic, low-cost), bilet de tren (clasa a II-a), autocar etc. Aceste costuri vor fi rambursate de ANPCDEFP în proporție de 95%. Un procent de 5% din costurile de transport va fi perceput ca fiind cofinanţarea participantului la curs (și el va fi reținut din cheltuielile de transport, la decont). Agenția Națională din Suedia va asigura costurile privind cazarea, masa participanților și costurile aferente programului de activități.
Adaugat de: Nicusor Ciobanu
|
A fost lansat noul raport anual Erasmus+.
A fost publicat Apelul Național la propuneri de proiecte 2025.
A fost lansat noul raport anual Erasmus+.
A fost publicat Apelul Național la propuneri de proiecte 2025.