În 2015, în Franța, 281 de arte și meserii au fost definite și împărțite în 16 domenii specializate, în scopul creării sau restaurării patrimoniului, iar anul trecut, guvernul francez a lansat o strategie națională de susținere a artelor și meșteșugurilor. În acest cadru, Agenția Națională Erasmus+ din Franța organizează o vizită de studiu intitulată „European Erasmus+ Meeting on Art, Crafts and Heritage: De la competențele de ieri la carierele de mâine!” De ce acest eveniment? Într-un mediu dedicat creației și patrimoniului, meseriile din domeniul artelor nu reprezintă doar un singur sector economic, ci se regăsesc în mai multe: bunuri de lux și modă, arhitectură și design interior, patrimoniu, artele spectacolului etc. Profesiile artistice sunt meserii de artizani. Acestea implică competențe tradiționale, de înaltă tehnicitate, care sunt adesea excepționale. În acest context, persoanele implicate în predarea și formarea în domeniul artelor, al meșteșugurilor și al patrimoniului contribuie la dezvoltarea de noi practici pedagogice, combinând formarea inițială și continuă, educația școlară, formarea profesională și învățământul superior. Prin urmare, vizita de studiu va fi locul perfect pentru a face schimb de practici și a explora noi modalități de predare și învățare în ceea ce privește aceste domenii de studiu. Obiective
Profilul participantului:
Mai multe informați referitoare la această activitate se pot accesa la următoarea adresă: https://salto-et.net/events/show/FR01_0582_TSS_2024 Înscrierea se face online prin completarea formularului de candidatură (este necesară în prealabil înregistrarea pe site-ul SALTO-Youth), respectiv AICI. Criterii de selecție: - capacitate de multiplicare, informare și formare; - motivație și așteptări personale; - experiență în tematica vizitei de studiu; - distribuție geografică; - abilități lingvistice; - nu a mai beneficiat în ultimul an de o mobilitate TCA. Data limită pentru înscriere este: 14 aprilie 2024. Rezultatele selecţiei vor fi comunicate tuturor candidaţilor de către ANPCDEFP. Condiții de participare: Numărul maxim de participanți din România: 1 Preselecția națională se realizează de către ANPCDEFP. Selecția finală la nivel european se realizează de către Agenția Națională din Franța.
NOTĂ: Costurile de participare vor fi distribuite după cum urmează: costurile de transport vor fi acoperite de către ANPCDEFP pe bază de contract, în limita a 500 de euro, iar cele legate de subzistență (cazare și masă) de către organizatori. Candidații selectați trebuie să-și avanseze sumele necesare acoperirii costurilor de transport până la locul de desfășurare a evenimentului, utilizând cel mai ieftin mijloc de transport: bilet de avion (clasă economic, low-cost), bilet de tren (clasa a II-a), autocar etc. Aceste costuri vor fi rambursate de ANPCDEFP în proporție de 95%. Un procent de 5% din costurile de transport va fi perceput ca fiind cofinanţarea participantului la curs (și el va fi reținut din cheltuielile de transport, la decont). Agenția Națională din Franța va asigura costurile privind cazarea, masa participanților și costurile aferente programului de activități.
Adaugat de: Adriana Cozanu
|
Formularele pentru acțiunile Erasmus+ 2025 sunt disponibile
Viitorul? Nu ne este prezis. Ni-l alegem. Tu ce alegi?
Formularele pentru acțiunile Erasmus+ 2025 sunt disponibile
Viitorul? Nu ne este prezis. Ni-l alegem. Tu ce alegi?