Acest eveniment își propune să reunească tineri din întreagă Europă, alături de reprezentanți ai Consiliilor Naționale de Tineret și ai organizațiilor internaționale care se concentrează pe acțiuni climatice pentru crearea și consolidarea unei rețele europene de coordonare a tinerilor în domeniul schimbărilor climatice. De ce acest eveniment? Facilitând discuții și dezvoltarea de propuneri colaborative între participanți, cu accent pe responsabilitatea intergenerațională, seminarul Madrid Agreement va fi o ocazie excelentă pentru a face schimb de bune practici și strategii eficiente în vederea realizării de inițiative și acțiuni concrete la nivel local împotriva schimbărilor climatice. Programul este format din mai multe componente, inclusiv sesiuni de formare inițială pe diferite subiecte din cadrul UNFCCC, grupuri de lucru și o sesiune plenară pe 22 mai pentru a finaliza amendamentele Acordului, în prezența ministrului tineretului și a ministrului tranziției ecologice din Spania. Obiectivele evenimentului:
Profil Participanți:
Contribuie și tu la eforturile de promovare a acțiunilor climatice în rândul tinerilor europeni și la crearea unei rețele puternice și active pentru a face față provocărilor climatice globale! Mai multe detalii AICI. Înscrierea se face online prin completarea formularului de candidatură (este necesară în prealabil înregistrarea pe site-ul SALTO-Youth), respectiv AICI. Criterii de selecție: - capacitate de multiplicare, informare și formare; - motivație și așteptări personale; - experiență în proiecte și/sau activități care vizează includerea și diversitatea; - distribuție geografică; - abilități lingvistice; - nu a mai beneficiat în ultimul an de o mobilitate TCA. Data limită pentru înscriere este: 23 aprilie 2024. Rezultatele selecţiei vor fi comunicate tuturor candidaţilor de către ANPCDEFP.
BINE DE ȘTIUT: Numărul maxim de participanți din România: 2 Preselecția națională se realizează de către ANPCDEFP. Selecția finală la nivel european se realizează de către Agenția Națională din Spania. NOTĂ: Costurile de participare vor fi distribuite după cum urmează: costurile de transport vor fi acoperite de către ANPCDEFP pe bază de contract, în limita a 500 de euro, iar cele legate de subzistență (cazare și masă) de către organizatori. Candidații selectați trebuie să-și avanseze sumele necesare acoperirii costurilor de transport până la locul de desfășurare a evenimentului, utilizând cel mai ieftin mijloc de transport: bilet de avion (clasă economic, low-cost), bilet de tren (clasa a II-a), autocar etc. Aceste costuri vor fi rambursate de ANPCDEFP în proporție de 95%. Un procent de 5% din costurile de transport va fi perceput ca fiind cofinanţarea participantului la curs (și el va fi reținut din cheltuielile de transport, la decont). Agenția Națională din Spania va asigura costurile privind cazarea, masa participanților și costurile aferente programului de activități.
Adaugat de: Adriana Cozanu
|
A fost lansat noul raport anual Erasmus+.
A fost publicat Apelul Național la propuneri de proiecte 2025.
A fost lansat noul raport anual Erasmus+.
A fost publicat Apelul Național la propuneri de proiecte 2025.