TEC Forum 2024 este un seminar dezvoltat pentru formatorii activi în Corpul European de Solidaritate și pentru experții Agențiilor Naționale care implementează procesul TEC (OAT/MTE). În 2024, Forumul este găzduit de Agenția Națională Germană în colaborare cu Centrul de Resurse SALTO ESC și Agenția Națională din Lituania. De ce acest eveniment? TEC Forum 2024 este o continuare a unei lungi istorii de experiențe, din 2011 până în prezent, și în același timp reprezintă o motivație pentru consolidarea comunității de formatori TEC și a legăturii cu Agențiile Naționale. În 2024, tematica specială a evenimentului se va axa pe implicarea civică, una dintre componentele esențiale ale ESC. ASesiunile TEC Forum vor urmări modul în care activitatea formatorilor și a Agențiilor Naționale poate contribui la consolidarea valorilor civice și democratice. Mai multe detalii aici: http://trainings.salto-youth.net/12208 Obiectivele evenimentului:
Profil Participanți:
Înscrierea se face online prin completarea formularului de candidatură (este necesară în prealabil înregistrarea pe site-ul SALTO-Youth), respectiv AICI. Criterii de selecție: - capacitate de multiplicare, informare și formare; - motivație și așteptări personale; - experiență în proiecte și/sau activități care vizează includerea și diversitatea; - distribuție geografică; - abilități lingvistice; - nu a mai beneficiat în ultimul an de o mobilitate TCA. Data limită pentru înscriere este: 2 iunie 2024. Rezultatele selecţiei vor fi comunicate tuturor candidaţilor de către ANPCDEFP.
NOTĂ: Numărul maxim de participanți din România: 4 Preselecția națională se realizează de către ANPCDEFP. Selecția finală la nivel european se realizează de către Agenția Națională din Germania. Costurile de participare vor fi distribuite după cum urmează: costurile de transport vor fi acoperite de către ANPCDEFP pe bază de contract, în limita a 500 de euro, iar cele legate de subzistență (cazare și masă) de către organizatori. Candidații selectați trebuie să-și avanseze sumele necesare acoperirii costurilor de transport până la locul de desfășurare a evenimentului, utilizând cel mai ieftin mijloc de transport: bilet de avion (clasă economic, low-cost), bilet de tren (clasa a II-a), autocar etc. Aceste costuri vor fi rambursate de ANPCDEFP în proporție de 95%. Un procent de 5% din costurile de transport va fi perceput ca fiind cofinanţarea participantului la curs (și el va fi reținut din cheltuielile de transport, la decont). Agenția Națională din Germania va asigura costurile privind cazarea, masa participanților și costurile aferente programului de activități.
Adaugat de: Nicusor Ciobanu
|
A fost lansat noul raport anual Erasmus+.
A fost publicat Apelul Național la propuneri de proiecte 2025.
A fost lansat noul raport anual Erasmus+.
A fost publicat Apelul Național la propuneri de proiecte 2025.