Acest seminar tematic privind sănătatea în învățământul superior și în învățământul profesional se concentrează pe stimularea mobilității europene a studenților, elevilor și a personalului, pe consolidarea cooperării, dar și pe sprijinirea strategiei de dezvoltare a instituțiilor de învățământ superior și de formare profesională. De ce acest eveniment? Evenimentul "HOW TO MAKE THE MOST OF ERASMUS+ TO TRAIN TOMORROW'S HEALTH PROFESSIONALS?" este esențial pentru consolidarea unei Uniuni Europene a Sănătății pe termen lung. Acesta va reuni părți interesate, instituții europene și organizații de formare profesională din domeniul medical și paramedical, pentru a discuta și a împărtăși bune practici privind formarea profesioniștilor în sănătate. Obiective evenimentului:
Mai multe detalii aici: Events | SALTO (salto-et.net)
Profilul participanților:
Bine de știut: Seminarul va avea loc pe parcursul a trei zile și va include ateliere de lucru, sesiuni de networking și discuții interactive, axate pe mobilitate, internaționalizare și strategii de dezvoltare. Participanții vor avea ocazia să exploreze cum pot utiliza programul Erasmus+ pentru a răspunde provocărilor actuale și pentru a pregăti profesioniștii în sănătatea de mâine. Evenimentul este o oportunitate unică de a colabora cu alte organizații de formare din Europa și de a dezvolta noi parteneriate pentru proiecte Erasmus+. Înscrierea se face online prin completarea formularului de candidatură (este necesară în prealabil înregistrarea pe site-ul SALTO), respectiv AICI. Criterii de selecție: - capacitate de multiplicare, informare și formare; - motivație și așteptări personale; - experiență în proiecte și/sau activități care vizează formarea profesională în domeniul sănătății; - distribuție geografică; - abilități lingvistice; - nu a mai beneficiat în ultimul an de o mobilitate TCA. Data limită pentru înscriere este: 7 iunie 2024. Rezultatele selecţiei vor fi comunicate tuturor candidaţilor de către ANPCDEFP.
NOTĂ: Numărul maxim de participanți din România: 3 Preselecția națională se realizează de către ANPCDEFP. Selecția finală la nivel european se realizează de către Agenția Națională din Franța. Costurile de participare vor fi distribuite după cum urmează: costurile de transport vor fi acoperite de către ANPCDEFP pe bază de contract, în limita a 500 de euro, iar cele legate de subzistență (cazare și masă) de către organizatori. Candidații selectați trebuie să-și avanseze sumele necesare acoperirii costurilor de transport până la locul de desfășurare a evenimentului, utilizând cel mai ieftin mijloc de transport: bilet de avion (clasă economic, low-cost), bilet de tren (clasa a II-a), autocar etc. Aceste costuri vor fi rambursate de ANPCDEFP în proporție de 95%. Un procent de 5% din costurile de transport va fi perceput ca fiind cofinanţarea participantului la curs (și el va fi reținut din cheltuielile de transport, la decont). Agenția Națională din Franța va asigura costurile privind cazarea, masa participanților și costurile aferente programului de activități.
Adaugat de: Adriana Cozanu
|
S-a lansat Ghidul Erasmus+ 2025
Înscrie-te la concursul I GO VET– Puterea Valorilor europene! Arată-ne în ce fel perioada de mobilitate VET te-a ajutat să devii un cetățean european și cum poți să îi inspiri pe colegii și prietenii tăi să adopte o valoare europeană!
S-a lansat Ghidul Erasmus+ 2025
Înscrie-te la concursul I GO VET– Puterea Valorilor europene! Arată-ne în ce fel perioada de mobilitate VET te-a ajutat să devii un cetățean european și cum poți să îi inspiri pe colegii și prietenii tăi să adopte o valoare europeană!