Prin această activitate de creare de parteneriate invităm lucrătorii de tineret din organizațiile care lucrează cu tinerii NEETs (Not in Education, Employment or Trainig) să se implice afle despre programul Erasmus+ și să se implice în viitoare proiecte internaționale care vizează tinerii NEETs.
De ce acest eveniment? Activitatea de creare de parteneriate pentru organizațiile care lucrează cu tinerii NEETs (Not in Education, Employment or Trainig) va prezenta oportunitățile oferite de parteneriatele la scară mică din cadrul programului Erasmus+, urmărind să creeze legături de durată între organizațiile participante, astfel încât să găsească idei complementare și să răspundă nevoilor comune în lucrul cu tinerii NEET.
Obiectivele evenimentului:
Mai multe detalii aici: http://trainings.salto-youth.net/12351
Profilul participanților:
BINE DE ȘTIUT: Vor fi prioritizate organizațiile noi sau cele cu mai puțină experiență în Erasmus+, iar participanții trebuie să fie motivați să creeze rețele și să găsească potențiali parteneri pentru viitoare proiecte internaționale. Activitatea va avea loc în Helsinki, Finlanda. Cazarea și mesele vor fi organizate în același hotel unde vor avea loc și activitățile. Programul include și o vizită de studiu inspirațională în Helsinki. Spațiile evenimetului sunt accesibile, iar o atenție deosebită va fi acordată și componentei de protecțiie a mediului. Înscrierea se face online prin completarea formularului de candidatură (este necesară în prealabil înregistrarea pe site-ul SALTO), respectiv AICI. Criterii de selecție: - capacitate de multiplicare, informare și formare; - motivație și așteptări personale; - experiență în proiecte și/sau activități care vizează includerea și diversitatea; - distribuție geografică; - abilități lingvistice; - prioritate în selecție vor avea peroanele care nu au mai beneficiat de o mobilitate TCA/NET. Data limită pentru înscriere este: 2 iunie 2024. Rezultatele selecţiei vor fi comunicate tuturor candidaţilor de către organizatori.
NOTĂ: Numărul maxim de participanți din România: 2 Preselecția națională se realizează de către ANPCDEFP. Selecția finală la nivel european se realizează de către Agenția Națională din Finlanda. Costurile de participare vor fi distribuite după cum urmează: costurile de transport vor fi acoperite de către ANPCDEFP pe bază de contract, în limita a 500 de euro, iar cele legate de subzistență (cazare și masă) de către organizatori. Candidații selectați trebuie să-și avanseze sumele necesare acoperirii costurilor de transport până la locul de desfășurare a evenimentului, utilizând cel mai ieftin mijloc de transport: bilet de avion (clasă economic, low-cost), bilet de tren (clasa a II-a), autocar etc. Aceste costuri vor fi rambursate de ANPCDEFP în proporție de 95%. Un procent de 5% din costurile de transport va fi perceput ca fiind cofinanţarea participantului la curs (și el va fi reținut din cheltuielile de transport, la decont). Agenția Națională din Finlanda va asigura costurile privind cazarea, masa participanților și costurile aferente programului de activități.
Adaugat de: Nicusor Ciobanu
|
Încă din anul 1990, Eurodesk inspiră și sprijină tineri ca tine!
În atenția tuturor beneficiarilor: pot apărea întârzieri în plata soldurilor rapoartelor finale
Încă din anul 1990, Eurodesk inspiră și sprijină tineri ca tine!
În atenția tuturor beneficiarilor: pot apărea întârzieri în plata soldurilor rapoartelor finale