Acest seminar în limba franceză constituie o ocazie unică pentru reprezentanții școlilor care lucrează cu elevi cu nevoi speciale de a se întâlni, de a descoperi oportunitățile oferite de programul Erasmus+ și de a crea o rețea europeană de școli care lucrează cu elevi cu nevoi speciale. Când? 27-29 noiembrie ︱ Unde? Bruxelles, Belgia De ce acest eveniment? Evenimentul se adresează școlilor care lucrează cu elevi cu nevoi speciale și are ca scop să evidențieze beneficiile semnificative pe care experiențele Erasmus+ le pot aduce acestor elevi, precum creșterea stimei de sine și a autonomiei. La cererea școlilor care lucrează cu elevi cu nevoi speciale, agențiile naționale Erasmus+ din Belgia (Comunitatea Franceză) și Franța și-au unit forțele pentru a oferi acest seminar de contact. Obiectivele evenimentului:
Profil participanți:
Seminarul se adresează atât școlilor speciale, cât și altor școli care includ elevi cu nevoi speciale. Nevoile speciale se referă la orice nevoie legată de dificultăți cognitive, comportamentale, fizice sau de învățare, precum și dificultăți școlare severe. Seminarul nu acoperă nevoile socio-economice specifice sau elevii alofoni. Bine de știut Limba de lucru a seminarului va fi franceza, iar participanții sunt rugați să completeze formularul de înscriere online al Salto în limba franceză. Participanții sunt încurajați să împărtășească experiențele lor și practicile incluzive în cadrul diverselor ateliere planificate în timpul seminarului. Mai multe detalii și înscrieri: https://salto-et.net/events/show/BE01_0632_TSS_2023 Criterii de eligibilitate și selecţie:
Data limită pentru înscrierea online este: 27 septembrie 2024. Alte informații Numărul maxim de participanți din România: 2 Preselecția națională se realizează de către ANPCDEFP. Selecția finală la nivel european se realizează de către Agenția Națională din Belgia. Costurile de participare vor fi distribuite după cum urmează: costurile de transport vor fi acoperite de către ANPCDEFP pe bază de contract (grantul maxim acordat este de 500 de euro), iar cele legate de subzistență (cazare și masă) de către organizatori. Candidații selectați vor fi contactați pentru a stabili detaliile călătoriei. ANPCEDFP va avansa achiziționarea biletelor de transport până la locul de desfășurare a cursului, utilizând cel mai ieftin mijloc de transport: bilet de avion (clasă economic, low-cost), bilet de tren (clasa a II-a), autocar etc. Agenția Națională din Belgia va asigura costurile privind cazarea, masa participanților și costurile aferente programului de activități.
Adaugat de: Adriana Cozanu
|
A fost lansat noul raport anual Erasmus+.
A fost publicat Apelul Național la propuneri de proiecte 2025.
A fost lansat noul raport anual Erasmus+.
A fost publicat Apelul Național la propuneri de proiecte 2025.