Apel pentru manageri de comunități de tineretCentru virtual de resurse pentru tineretDe ce? / Context și nevoiÎncepând cu anul 2023/2024 ANPCDEFP va dezvolta un centru virtual de resurse pentru tineret. Scopul acestui centru de resurse este să susțină activitatea structurilor de și pentru tineret din România pentru implementarea eficientă a programelor Erasmus+ (sectorul Tineret) și Corpul European de Solidaritate precum si pentru creșterea calității activității de tineret în general. Nevoia unui astfel de centru a fost evidențiată pe parcursul timpului dar a devenit concretă ca follow-up al activităților realizate în Anul European al Tineretului, în special în urma unor evenimente precum cele trei ediții de CoNLucraTin (Convenția Națională a Lucrătorilor de Tineret) din 7-9 decembrie 2021 (ediție online), 17-20 mai 2022 și 18-20 ianuarie 2023 sau conferința fYOUture of YOUth (1-3 martie 2023(. Declarația lucrătorilor de tineret din România (disponibilă AICI) elaborată în urma acestor Convenții menționează clar alături de organizarea anuală a CoNLucraTin și cartografierea profesioniștilor care lucrează cu tinerii că este nevoie de “dezvoltarea unei platforme animată și promovată, permanent atractivă, relevantă și utilă, care să sprijine comunitatea națională de practică să comunice online, dar și să ofere lucrătorilor de tineret oportunitatea de a se găsi unii pe alții pe harta fizică a țării și în ecosistemul de tineret, pentru a vedea cum pot dezvolta împreună activități și servicii.” (pagina 9). În rezoluția fYOUture of YOUth EcoSystem (disponibilă AICI) asumată de cei 107 participanți din 26 de țări europene participanți la conferința fYOUture of YOUth și care conține recomandări pentru fiecare din cele șase elemente ale ecosistemului de tineret (viziune, finanțare, structuri, activități de lucru cu tinerii, resurse umane, infrastructură de tineret) menționează în două rânduri (paginile 2 și 10) faptul că infrastructura de tineret trebuie să conțină și spații virtuale prietenoase de tineret. Centrul de resurse online va fi dezvoltat cu ajutorul platformei Howspace și își propune într-o primă etapă să dezvolte o serie de comunități online care să permită oferirea de resurse, schimb de bune practici și construcția de conținut online colaborativ în vederea unor activități de tineret de calitate în România prin intermediul celor două programe. În acest context ANPCDEFP lansează prezentul apel care are drept scop selectarea a trei manageri de comunitate care să susțină activitatea centrului de resurse. Aceștia vor conlucra pentru a asigura următoarele:
Ce? / Activități vizateActivitățile vizate vor fi realizate în colaborare cu ANPCDEFP. Fără a fi exhaustive, acestea sunt următoarele:
Când? / Perioada vizatăCentrul de resurse este un instrument care va fi dezvoltat pe termen lung. Astfel, colaborarea dintre ANPCDEFP și managerii de comunitate selectați este prevăzută pentru o perioadă de minim doi ani, 2023 fiind dedicat în special construcției comunităților, iar începând din cel de-al doilea an focusul va fi pe susținerea și consolidarea acestora. Termenul limită de înscriere este 3 decembrie 2023. ANPCDEFP va contracta managerii de comunitate anual cu posibilitatea continuării colaborării în baza unui plan de acțiune agreat de comun acord. Cine? / Profilul managerului de comunitateProfilul managerului de comunitate este următorul:
În plus, următoarele aspecte vor fi asumate de candidați:
Cum? / Procesul de selecție și contractareCandidații interesați vor depune online un dosar de candidatură până în data de 3 decembrie 2023 disponibil AICI.
Selecția va avea în vedere abilitățile menționate în profilul managerului de comunitate (50% din punctaj) și propunerea de plan strategic (50% din punctaj). Rezultatele selecției vor fi publicate până în data de 12 decembrie 2023. Contractul va fi încheiat cu fiecare manager de comunitate în parte pe o perioadă de 12 luni (ianuarie – decembrie 2024) cu posibilitatea de prelungire pentru perioade similare. Timpul estimat necesar pentru a realiza activitățile de manager de comunitate va diferi de la un moment la altul și în funcție de gradul de implicare efectiv al fiecărui manager selectat. Nivelul de remunerare va fi similar cu cel utilizat în cadrul rețelei de formatori ai ANPCDEFP și se va face în baza unei foi de pontaj lunare. După selecție, sunt prevăzute și o serie de întâlniri cu reprezentanții ANPCDEFP și în echipa de manageri de comunitate pentru a stabili un plan de acțiune comun. Informații suplimentare pot fi solicitate la adresa de email: nicusor.ciobanu@anpcdefp.ro Rezultate selecție Am primit 9 candidaturi și le mulțumim tuturor pentru interes. Cele 3 persoane selectate pentru manager de comunitate sunt: Hagiu-Robuțu Andreea Acestea urmează să fie contactate pentru întâlnirea cu reprezentanții ANPCDEFP.
|
S-a lansat Ghidul Erasmus+ 2025
Înscrie-te la concursul I GO VET– Puterea Valorilor europene! Arată-ne în ce fel perioada de mobilitate VET te-a ajutat să devii un cetățean european și cum poți să îi inspiri pe colegii și prietenii tăi să adopte o valoare europeană!
S-a lansat Ghidul Erasmus+ 2025
Înscrie-te la concursul I GO VET– Puterea Valorilor europene! Arată-ne în ce fel perioada de mobilitate VET te-a ajutat să devii un cetățean european și cum poți să îi inspiri pe colegii și prietenii tăi să adopte o valoare europeană!